Thetis Island Oceanfront Renovation

These clients had been living full-time in their Thetis Island cabin since their retirement, but after several years, they were ready to make the changes that would transform it into a real home. The 1,400 sq. ft. cabin needed more storage and more livable space to accommodate them both comfortably. At the same time, they wanted to expand the cabin’s glorious oceanfront view to take full advantage of its amazing location.

The Made to Last team kept much of the existing footprint and original feel of the cabin while implementing the new elements these clients wanted. To expand the outdoor space, they installed a composite wraparound deck with picture frame installation, built to last a lifetime. Inside, no opportunity was lost to add additional storage space, including a pantry and hidden shelving throughout.

Finally, by adding a two-storey addition on the back of the existing A-frame, they were able to create a better kitchen layout, a welcoming entranceway with a proper porch and larger windows to provide plenty of natural light and views of the ocean and rugged Thetis Island scenery. There is a guest room and bathroom towards the back off the A-frame. The master suite of this home is located in the upper loft and includes an ensuite and additional upstairs living space. 

“Once the project started, there was never any doubt that we had made the right choice. […] The quality of the workmanship is first class, as are all his workers and his sub-trades. Would I hire him again? Yes, without a doubt.”

Get Your Free Homebuilding Resource Guide